DET FÅR I

Gifted Children er et fast og trygt holdepunkt for vores medlemmer. Børnene kan møde andre ligesindede og få nogle frirum, hvor de kan opbygge sociale relationer med andre børn de kan spejle sig i, hvor de ikke føler sig forkerte og anderledes. Forældrene kan sparre med og få hjælp og råd fra andre forældre, der har stået i samme situation med deres børn.

Aktiviteter & Fællesskaber

Fællesskaber er et af de vigtigste redskaber til at sikre bedre trivsel.

Fælles for den gode trivsel er, at børnene kan indgå i sociale sammenhænge og aktiviteter, hvor de bliver mødt og forstået, som dem de er, og hvor de kan finde andre ligesindede at spejle sig i.

Aktiviteter

Foreningens medlemmer og frivillige arrangerer hvert år over 70 forskellige typer aktiviteter i hele landet, lige fra endagsture, LAN-party, foredrag og cafémøder til fastelavns- og juletræsfester - og så ikke mindst vores årlige sommerlejr, som i år havde 750 deltagere samlet i en uge på Feddet Camping.

Hvor mange baglæns saltomortaler kan man lave, når man er vægtløs? Det kan du se her, for I december 2023 havde vi samlet over 60 forventningsfulde børn og forældre til en livestream fra rummet med vores ambassadør Andreas Mogensen, hvor børnene kunne stille spørgsmål.

Sidste år besøgte TV2 Øst vores sommerlejr, det kom der denne artikel og video ud af.

Aktivitetskalender

Hvis du er nysgerrig på, hvilke aktiviteter vi tilbyder for tiden, så kan du se vores aktivitetskalender her.

Læring

Forståelse er endnu en vigtig nøgle til trivsel.

Højtbegavede (børn og unge) er anderledes til stede i verden, og det kræver viden at lære hvilke mekanismer, der er på spil, og når forældrene opdager, at deres barn er højt begavet, så kommer alle spørgsmålene.

Jo bedre forståelse barnet, forældrene og fagprofessionelle har af høj begavelse, jo bedre kan der sættes ind og skabes trivsel.

Læringsbank

I vores Læringsbank finder du artikler, videoer, tips til bøger, forskning og meget mere om emnet højtbegavede børn og unge, som du kan dykke ned i og blive klogere.

Målet er, at vi i 2025-26 udvikler vores Læringsbank til at være Nordens største samling af viden om høj begavelse hos børn og unge, både for private og fagprofessionelle.

KURSUSFORLØB

Men vores ambition stopper ikke her. I samarbejde med stærke fagprofessionelle vil vi udvikle kursusforløb til både forældre, børn/unge og fagpersoner.

Målet er at klæde alle bedst muligt på til at hjælpe børnene med at mestre livet og deres ekstraordinære kognitive kapacitet, og derigennem give dem muligheden for at udfolde deres potentiale og få det liv de fortjener.

Rådgivning

Hjælp til forældre, højt begavede børn og unge og fagpersoner.

Nogle gange har man bare brug for at tale med en, der ved mere end en selv om høj begavelse hos børn og unge. Vi ser en stigning i henvendelser til foreningen, og vi har svært ved at følge med.

Sparring for medlemmer

Vi tilbyder i dag sparring for medlemmerne ift. fx hverdagsudfordringer med høj begavelse, udfordringer med skolen, PPR m.m. Vi ønsker at udvide kapaciteten for medlemmerne og på sigt også tilbyde børne- & ungesparring.

Fagrådgivning

Der mangler viden om børn og høj begavelse ude i skolerne, og vi oplever et kraftigt stigende behov for fagrådgivning fra især skoler, som også er drevet af den nye obligatoriske screening for høj begavelse i 1. klasse.

Derfor er målet, at vi i løbet af 2025-26 kan tilbyde en indledende gratis rådgivning til skolerne for at klæde dem bedre på til at beslutte, hvordan de vil arbejde med højtbegavede børn og unge i undervisningen.

Rådgivning er et vigtigt element i at opnå og udbrede forståelse for børn og unge med høj begavelse for derigennem bedre at kunne sikre deres trivsel og få dem til at udleve deres potentiale som mennesker.